Continut
Probabil unul din cele mai recomandate suplimente naturiste pentru țiuitul în urechi este bine cunoscutul Ginkgo Biloba. O să vorbim mai jos despre cum acționează această substanță în corpul tău și cât de eficient este acest supliment pentru ameliorarea tinitusului.
Ce este Ginkgo Biloba?
Nu o să insist foarte mult aici, probabil cei mai mulți dintre voi au auzit măcar odată despre el. Se găsește în farmacii sub formă de capsule sau ceaiuri.
Ginkgo Biloba este de fapt un extract din planta Ginco și este folosit de mult timp în medicina tradițională chineză sau japoneză.
Este probabil unul din cele mai populare suplimente folosit pentru tratarea multor afecțiuni.
Este un antiinflamator natural, reglează circulația și este un puternic antioxidant.
De asemenea a fost testat ca eficient pentru probleme neurologice ca Alzheimer, demență și multe alte afecțiuni de ordin neurologic.
Pentru aceste afecțiuni, cel mai eficient a fost un anumit tip de extract denumit Egb 761. Același extract te poate ajuta și când suferi de tinitus.
Ginkgo Biloba pentru tratamentul țiuitului în urechi
Spuneam mai sus de extractul Egb 761 folosit cu succes în tratamentul afecțiunilor mai grave.
Același extract este eficient în reducerea tinitusului, fapt demonstrat prin câteva studii. Trebuie spus că, ca și în cazul altor suplimente, efectul benefic nu este garantat și uneori nu se observă nici o schimbare.
Tinitusul are atâtea forme și cauze încât e greu de găsit un medicament universal care să vindece această afecțiune.
Studiile care au arătat eficiența acestui supliment în ameliorarea tinitusului sunt cele de mai jos.
În 2002 s-au făcut teste pe 60 de pacienți ce sufereau de tinitus cronic.
Tratamentul a durat 10 zile și s-au administrat doze de 200mg din Egb 761.
Rezultatele au arătat că pacienții care au urmat tratamentul cu Ginkgo Biloba au avut un nivel mai redus de tinitus decât cei care au consumat un medicament placebo( ca măsură pentru test). Articolul aici.
Alte studii ale căror rezumate le găsești în acest articol concluzionează ca tratamentul cu Ginkgo pentru tinitus poate fi eficient dar doar atunci când este folosit un extract de calitate standardizat.
Ca și concluzie a studiilor:
The EGb 761® treatment group showed a more pronounced improvement in patients with elevated depression scores and a higher incidence of improved patients in anxiety score categories.
Asta ce înseamnă?
Că dacă cumperi Ginkgo Biloba obișnuit pe care îl găsești la Plafar, de cele mai multe ori arunci banii pe geam când vorbim de tinitus.
Trebuie să găsești un supliment capabil și certificat ca să ai o șansă în plus în vindecarea țiuitului din urechi.
De care Ginkgo Biloba pentru tinitus?
Am studiat și m-am documentat foarte mult cu privire la diversele suplimente care se găsesc pe piață. Am citit părerile suferinzilor de pe forum-uri și studiile medicale făcute în străinătate.
În România este greu să găsești o părere pertinentă care să te ajute când e vorba de tinitus.
Primul supliment pe care ți-l recomand este unul care nu se găsește la noi în țară.
De ce l-am ales?
Era printre puținele care aveau o formulă certificată de extract Egb 761 dintr-un anumit sortiment de Ginkgo despre care citisem pe mai multe site-uri medicale că s-a dovedit eficient în testele pe pacienți.
L-am consumat timp de o lună dar din păcate la mine nu a avut rezultatele dorite. Poate trebuia să continui tratamentul mai mult timp dar nu am de unde ști.
Suplimentul se cheamă TEBONIN Egb 761 și îl găsești în general pe site-urile din afară. A fost produs de compania lui Willmar Schwabe în mai multe versiuni – pentru tinitus și afecțiuni cerebrale.
Cel pe care l-am cumpărat se produce în Germania. Despre Tebonin o să vezi review-uri bune și studii care au arătat că funcționează în ameliorarea acestei afecțiuni.
Eu l-am cumpărat de aici – Amazon.de deși au prețuri mai mari. Varianta de 30 de capsule aici.
Mai ieftin îl găsești și pe site-ul german de mai jos. O cutie cu 30 de capsule pentru tinitus costă cam 17 euro și poți calcula și livrarea. Preferabil ar fi să iei cutii pentru două luni de tratament, se consumă o tabletă pe zi.
Sunt 2 concentrații – de 120mg și 240mg, cea din urmă fiind mai eficientă.
După cum vezi, costă mai mult decât un simplu supliment Ginkgo din farmaciile noastre. Repet, nu are rost să dai bani aiurea, dacă vrei să încerci ceva ok atunci costă.
În rest, dacă vrei să testezi ceva generic sau nu îți permiți, poți cumpăra un ceai ieftin din această plantă și să bei 2-3 căni pe zi timp de o lună.
În România poți alege unul din suplimentele de mai jos care conțin extract de Ginkgo standardizat.
Tanakan – am văzut că se găsește sub formă de picături orale mai des dar are o concentrație de doar 40mg.
Ginkor Fort – este un alt medicament aprobat de ANM dar nu am găsit foarte multe informații despre el.
Ce observ este că medicamentele cu Ginkgo Biloba vândute la noi sunt promovate doar pentru diverse afecțiuni cerebrale fără a se recomanda și testa pentru țiuitul în urechi, o maladie foarte răspândită.
Alternativa naturista cu o concentratie destul de buna de Ginkgo
Concluzie
Ca prim pas atunci când medicii nu au găsit soluția – poți încerca tratamentul cu Ginkgo Biloba pentru tinitus.
Nu o fă însă fără să te consulți cu medicul tău mai ales dacă suferi de afecțiuni vasculare sau alte probleme.
Efectele adverse nu sunt grave, eu am luat fără consult și în general lumea consumă Ginkgo ca supliment fără o recomandare de la medic.
Extractul Egb 761 este unul din puținele studiate în amănunt și care au arătat că pot ameliora această afecțiune.
PS Atenție
Nu sunt medic, terapeut și nu am studii în domeniu. Articolele sunt bazate pe documentarea online și consumul unor anumite suplimente în căutarea vindecării de tinitus. Documentați-vă și consultați medicul în orice decizie luați!
Adrian a zis
A propos de acest Tebonin de 120mg. Am luat Bilobil de 40mg si ma simt ametit (1/zi!) ca si cand a crescut tensiunea intracraniana (ca de fapt a crescut). Daca iau Bilobil 80mg, sunt pe jos…Nu mai vorbesc de 120mg. Iti forteaza vasele de sange din cap. Astea sunt pt persoanele in varsta cu absorbtie mai slaba. De-aia si sunt mentionate dementele, etc. In cazul lor, circulatia craniana este precara, datorata imbatranirii si altor boli dobandite…